2021-01-30 4720 views
黎到美孚,聽講多多餅店好出名,所以我即刻買佢幾樣名物試一試,我買咗了結糖同埋曲奇餅🍪。了結糖嘅味道超多,我揀咗杏仁味。曲奇餅種類重多,我最後都係揀咗杏仁曲奇,超鍾意食杏仁。回到家裏,先試食了結糖,了結糖超硬,爭啲咬崩咗隻牙,同我之前食喺澳洲買嘅了結糖唔係好一樣,始終太硬我都唔係咁喜愛,啲牙唔夠力啊!食到曲奇餅,只想講一句,好食!夠脆口!我揀咗嘅杏仁曲奇更有雙重嘅脆口感,曲奇餅本身嘅脆,再加上杏仁的脆,正呀!食剩左六塊,儲放左喺保鮮袋,隔咗幾日攞返出嚟食,都係脆口,難怪咁多人排隊去買。不過,價錢其實唔平,而且年年加價。個人而言,佢嘅曲奇餅還是比其他坊間嘅餅舖曲奇做得較好,當別的餅店把曲奇嘅成本都放在包裝及宣傳,我覺得佢還是着重產品本身嘅品質,讚呀!