2020-11-06 163 views
係尖沙咀食完晚飯,想買個甜品返屋企填飽我第二個胃,係Openrice見到呢間好多正評既甜品店,去試下先,呢間店專賣泡芙,舖面雖少,座位得幾張,但好有coffee shop 既感覺,客人可以睇到甜品師傅整甜品。我買左一個creme brulee 同榛子泡芙,因為外賣泡芙,職員會問番車程幾耐,包裝左幾層,又盒又冷凍袋,再一個大膠袋,然後話你知返到去要雪返幾耐再食用。crème brulee($34):一定係我食過最好食既泡芙,經過一個鐘車程,再雪半小時,焦糖都仍然外脆內軟,內裡充滿蛋香,泡芙口感鬆脆,雖然比坊間買既泡芙細3分一,價錢貴1倍,但物有所值,食過之後真係唔想再食其他店既泡芙榛子泡芙:屋企人試完都大讚好食,我就無試

榛子泡芙:屋企人試完都大讚好食,我就無試

TakeAway
  • 焦糖燉蛋泡芙