2016-06-06 5063 views
今日係中環收工,趁時間早,喺IFC行街,睇吓有無收獲,行行吓覺得有D肚餓,唯有搵咗嘢食咗先,如果唔係真係無力血拼,諗起依度有間正斗,趁而家都仲早,可以避開食飯時間,嗱嗱聲走去食咗先。食正斗我一定會叫炸兩,佢D腸粉好薄又滑,最出色梗係油炸鬼,包住咗腸粉都Keep住好脆,唔會似出面過D,又淋又靭,又唔新鮮,但係正斗就唔同,幾時食都又脆又新鮮,真係貴少少好值得。再叫咗個皮蛋魚片粥,粥底夠晒綿,魚片又新鮮,無腥味,成碗粥都幾多料,不過我就唔係太鍾意佢地D粥都係比較杰,如果可以稀返少少我就覺得仲好味。雖然依度D嘢食比較貴少少,不過佢地係真材實料,而且水準好穩定,所以我覺得比多少少錢都值得,尤其是想食炸兩一定會去正斗。
2016-06-03
Type of Meal