2008-06-06 64 views
久仰大名,趁今日有d時間,搭車上去食個茶餐。去到門口,見到既系好古老既大牌檔格局,入到去其實都系一間茶檔咁既鋪面。一睇餐牌,其實價錢都幾貴,一個簡單既茶餐都要廿幾蚊。睇過阿蘇介紹伽央多同奶茶好掂。就叫左個茶餐,剛剛有齊晒兩樣野伽央多同普通西多唔同,入面加左伽央,唔洗落糖漿。但食落我覺得好一般,並唔覺得有咩咁特別好食,反而中意普通西多多d但杯馳名絲襪奶茶好掂。見住師傅系廚房入面拉來拉去,之後沖落杯到再送到離我面前。好滑茶味好香。食完,感覺除左杯奶茶之外,都冇乜特別,應該唔會點再離食之後唔系好夠候,再叫多個豬扒包。一個字︰正﹗﹗﹗豬扒外面煎得好香脆,但內裏依然嫩滑,完全唔會有hai口既感覺。再配埋番茄同沙律醬,沙律醬同豬扒個味好match。雖然個包細細個就收成$14,但都系值既。食過咁多到,呢到既豬扒包都算系最好食之一。就因為個豬扒包,應該會有下次
久仰大名,趁今日有d時間,搭車上去食個茶餐。

食完,感覺除左杯奶茶之外,都冇乜特別,應該唔會點再離食

就因為個豬扒包,應該會有下次
絲襪奶茶
$37 (Tea)
絲襪奶茶
  • 金牌豬扒包,馳名絲襪奶茶