2018-11-30 649 views
同朋友行完山,打算搵間望到海嘅餐廳坐低食野傾計,所以沿著海旁行,見到呢間餐廳main cource 有買一送一!實在太吸引!係赤柱應該好難有餐廳咁抵食,九秒九決定一試。估唔到食物高質、餐廳裝修靚,二樓仲有得睇景,食得好開心!Pork Ribs $248豬肋骨有6條,份量足夠。煮得好入味,juicy得嚟有口感,唔會乾乾柴柴甩曬骨咁,醬汁甜甜地,好好味。伴碟有酸酸甜甜青蘋果,好fresh,可以解膩,雖然我覺得味道唔係真係咁夾。另外焗薯仔都唔錯,熱辣辣,焗得透,但係冇外脆內軟,味道都比較淡。但整體都唔錯。U.S Sirloin Steak $285牛扒要左5成熟,真係做到五成啱啱好,肉質幾嫩有牛肉味,上面白色嘅香草cream cheese 略帶芝士味又creamy,令牛扒味道更加豐富,食落更加香濃。但略嫌份量比較少d。不得不讚伴碟嘅沙律係完整一大碗,味道清爽,蔬菜種類豐富,好有誠意。粗薯條都炸得香脆,外脆內軟,點cream cheese 食都幾香~份量都唔少~覺得呢個幾好味抵食!雞翼薯條拼盤 配 啤酒Corona 2枝雞翼6隻,真係炸得好香脆,仲要入面好juicy啊!薯條同牛扒嘅薯條一樣,

Pork Ribs $248

U.S Sirloin Steak $285

覺得呢個幾好味抵食!

雞翼薯條拼盤 配 啤酒Corona 2枝
雞翼6隻,真係炸得好香脆,仲要入面好juicy啊!薯條同牛扒嘅薯條一樣,都係粗薯條,外脆內軟~中間嘅芝士醬好味~但係太少啦。
仲要跟2枝啤酒,每支都跟1/4舊青檸塞係樽口,一齊飲好fresh~

餐廳環境幾靚幾有格調,2樓成排位靠窗望海,好好feel~仲要店員好細心周到又有禮貌。買一送一係同一個類別入面揀2樣,然後計貴d 嗰樣,真係好抵好抵!!下次嚟試下pasta 同海鮮。

2018-11-12
  • Appetizer platter