2023-01-08 913 views
今日去咗呢一間點心專門店度試一試佢嘅手藝,去到嘅時候都已經需要排隊,我們都排了大約15分鐘到先可以入座。入座之後,店員就提議我哋飲佢哋自家製嘅菊花茶,咁我哋都有根據佢提議叫咗佢哋自家製的菊花茶。今次,我哋叫咗四個點心,脆皮銀絲腸粉、流沙奶黃煎堆仔、百花釀魚肚同豉椒蒸排骨。首先講吓個菊花茶,真係需要耐啲時間我先飲到紅棗菊花味,最開頭嘅時候根本同一般茶都冇乜分別。至於嗰個脆皮銀絲腸粉我就覺得太油。食完呢個脆皮銀絲腸粉之後就冇乜胃口想食其他嘢。流沙奶黃煎堆仔味道普普通通啦,講到我嘅至愛百花釀魚肚,見到嘅時候真係有啲失望過,個墨魚滑真的不多。我個人覺得如果10 分是滿分,我會比6 分。所有食品味道都係不過不失。