2018-02-14 1090 views
現有逢二,四,六都去何文田上夜校,放學十點都會同同學仔食晚飯研究課下課題,試同幾間茶餐廳,都係依間最有水準,每次黎點不同小炒都係即叫即做,卡位又大又舒服。推介係雪菜火鴨絲炆米粉,有出名酒樓大㕑水準,又足料份量又多又好味。先來個例湯暖下身先,等到煮好剛剛好,其他如銀芽肉絲炒,干炒XO醬/豉椒排骨炒河,菜遠同豉椒牛肉炒河同味菜牛肉炒麵我都係乾身,麵脆,河爽,以上都係依幾個月放學時段食過,全都即叫即煮或炒,而且跟飲品半價,我就因天氣寒冷會點檬樂煲薑或者可樂㷛薑來暖身。依處係其中一間有水準的餐廳,不再其實附近都有好多其他的餐廳等我要去試下的,會再來
。先來個例湯暖下身先,等到煮好剛剛好
,以上都係依幾個月放學時段食過,全都即叫即煮或炒
味菜牛肉炒麵
2018-02-13