2019-05-11 49 views
依家食嘢越嚟越貴,買個麵包都可能要$10,今日咁岩去開黃大仙,竟然比我發現到一間超抵食嘅粉麵,就係臨記車仔麵經過門口見到好大個廣告寫住$16魚蛋河,心諗有咩可能,一定係下午茶或者每日限量供應,咁啱又到食飯時間,於是入去問一問,原來真係有$16魚蛋河,咁就梗係要去試吓伏唔伏首先要喺櫃檯買咗飛,跟住等叫號碼取餐,等左一陣就有得食,首先睇吓個份量先,有兩粒魚蛋,四片魚片,一舊魚片頭,少量炸魚皮紫菜就係+$5,份量都唔少,跟住就試吓味道個人覺得個魚蛋爽口彈牙,有魚味,唔係食麵粉,魚片同片頭嘅質素都唔錯,$16真係抵到真心喊出嚟,簡直就係窮人恩物除咗魚蛋粉仲另外叫咗個炸魚皮,魚皮好脆,味道啱啱好唔會好鹹,執埋落個湯一齊食非常好最後叫咗杯黑芝麻豆漿,芝麻味香濃, 豆漿唔會太甜,$8黎講真係幾抵!喺其他地方其實都好難搵到咁平嘅價錢, 住黃大仙嘅朋友有福啦!

魚蛋河

炸魚皮