2020-10-23 546 views
自從搬離 #鰂魚涌 之後,#小秘書 都已經好少有機會幫襯「旺記冰室」喇😚 係間唔中過開嚟 #油塘 睇 #中醫 先會路過 #大本型分店。早兩日又見有兩聲咳,又過嚟搵 #醫師 #把把脈,無飯家庭嘅我... 順理成章喺商場附近醫埋個肚先返屋企!見 #旺記 出咗個 #特餐,又經 #侍應 嘅推薦後,等我又試吓佢哋個 #秘製三蔥豉油雞扒飯。#師傅 將兩大塊 #雞扒 放喺 #飯面 #好宏偉🤩 另上一碟 #豉油 + #蔥粒 做 #醬汁,心諗味道應該鹹鹹地幾香口。不過原來醬汁味道比我想像中有啲甜,而飯粒嘅口感有啲似 #糯米飯... 定係啲飯根本未熟呢?😅 點都好... 味道的確唔錯,雞扒煎得好香口又入味,配埋伴碟嘅 #沙律菜 一齊食,又可以中和一下油膩感🤤 $59包埋仲 #餐飲,算係 #食平啲啲 嘅好選擇💙

2020-10-20
$59 (Lunch)