2020-01-27 73 views
香港真不愧為美食天堂,真係乜都有得食。我今日就去咗一間喺商厦入面,好有居酒屋feel嘅舖頭食嘢。呢度主要食串燒,仲有多款清酒選擇。呢度用咗好多唔同嘅酒樽做裝飾,另有一番格調。我地被安排坐吧枱位,可以見住廚師整串燒。見住佢整完熱辣辣就即刻送過嚟,感覺特別好。呢度D燒物都喺用比較上價嘅材料,例如和牛、安格斯牛柳、鵝肝、煙肉蠔卷、白鱔、銀雪魚、鰻魚、明太子雞翼……以上各種(除咗和牛之外)我地都有叫,其本上樣樣都好食,白鱔肉厚並且燒得好香,鰻魚亦非常厚身肥美,厚切牛舌燒得啱啱好,爽脆,牛柳的肉味亦比想象中濃郁,明太子雞翼非常足料,入面釀了满滿的明太子,香香辣辣好好味,另外,荔枝豬肉卷內的荔枝好鮮甜,非常有驚喜。整體來說,樣樣都好味,而且服務質數亦好,侍應生會不停幫我們添茶和清理碟子,值得再Encore。
香港真不愧為美食天堂,真係乜都有得食。
我今日就去咗一間喺商厦入面,好有居酒屋feel嘅舖頭食嘢。
呢度主要食串燒,仲有多款清酒選擇。
呢度用咗好多唔同嘅酒樽做裝飾,另有一番格調。