2020-10-28 320 views
終於又嚟到Give Me 5 啦~仲約到好耐無見嘅中學朋友仔!因為鍾意呢度環境夠闊落,而且食物好多選擇,啱晒兩個人傾計慢慢食呢!今晚我哋點咗斧頭豬扒同埋肉眼扒,斧頭豬扒嘅時份量大,而且豬扒肉汁多,味道唔錯呢,而五成熟嘅肉眼扒肉嫩多汁,肉身又軟腍,加埋野菌汁,野菌汁同肉眼扒好夾呀~另外仲有任食海鮮,因為疫情嘅關係,出去拎食物要戴口罩呀,鍾意食海鮮嘅我哋叫咗燒鮑魚、燒蠔等等。店員都好好問我哋要咩食物先再燒熱,因為全部都係現場即燒,食嗰陣仲係熱辣辣架,海鮮仲好鮮甜呢~串燒方面同樣有好多唔同選擇,除咗豬肉串、羊肉串、牛肉串,仲有菠蘿串同其他蔬菜串燒架~食咁多肉,緊係要食返沙律平衡返啦~