2018-07-16 720 views
星味呢家嘢唔係得明星先有架,食物都能有星味架例如新加坡菜!其實我都係偏愛食東南亞菜,所以老友一約我倆公婆去沙嗲軒食新加坡菜嘢梗係第一時間應約啦!去到先知有朋友要夜D先嚟到,老婆大人唔餓得叫咗個星洲三點下午茶比佢頂頂肚,有齊榴槤、斑蘭、咖央三大星洲名物先$200鬆D抵食啦!我就最like雞肉同豬肉沙嗲串,個醬香甜得嚟唔會辣好啱我呀!仲可以配大大杯香滑斑蘭奶昔、白咖啡或星洲拉茶夠晒貼題!好了差不多人齊侍應好似魔鬼咁送嚟即炸黃金魚皮和蝦片兩款邪惡小食!都係整杯薏米水去下水腫先,你知啦星馬菜濃味吖嘛!加多加多沙律對我嚟講相對較辣,不過係好味嘅!雞、豬沙嗲好味道梗係要再叫啦!同下午茶出品一樣肉嫩多汁。肉骨茶係鴛鴦的好攪笑好似火鍋湯底咁,原來係新加坡同馬來西亞兩個版本,我個人就鍾意胡椒味重嘅新加坡肉骨茶喇!飽肚嘢對於我呢D黑洞好重要,招牌海南雞飯就幫到口,油飯係香口嘅,雞肉都夠滑不過可以再香D,冇辦法比老婆大人D海南雞飯寵壞咗! 最後有老婆大人鍾意食嘅馬來叻沙,怕辣嘅我都係用眼睛欣賞下好喇!甜品就開心囉!有炸嘅、有凍嘅、有糊狀嘅榴槤乜乜乜,今次真係爽呀不過攪到我搭車都唔敢擘大口!
仲可以配大大杯香滑斑蘭奶昔、白咖啡或星洲拉茶夠晒貼題
都係整杯薏米水去下水腫先,你知啦星馬菜濃味吖嘛
加多加多沙律對我嚟講相對較辣,不過係好味嘅
雞、豬沙嗲好味道梗係要再叫啦!同下午茶出品一樣肉嫩多汁

2018-06-28
Type of Meal