mugmugeats
旺角隱世日式小店🍱🍣🍢 價格親民食物質素高~
mugmugeats
Level 3
2023-01-20
Follow
📍 橋 職人料理 (旺角)
旺角長沙街2號地鋪
———————————————

極上職人海鮮丼
(💰: 208 hkd)

海鮮丼內有很多不同配料,包括鮑魚(1隻)、牡丹蝦(1隻)、蟹鉗(1隻)、三文魚、油甘魚、章紅魚、帶子(各一切)、海膽、吞拿魚腩、三文魚子……全部食材都十分新鮮,尤其係三文魚同海膽鮮甜可口,三文魚油脂剛好。整個海鮮丼賣相都很吸引😍👍🏻

燒牛舌
(💰: 48 hkd/ 1客2串)
串燒牛舌夠晒厚切,食落好煙韌 juicy,而且調味剛好,唔太濃但又能夠提鮮,令串燒更惹味🤤

鹽燒雞翼
(💰: 42 hkd/ 1客2隻)
雞翼外皮燒得香脆,肉質嫩滑多汁,唔會燒到太乾身,食落好香口~

海鹽燒左口魚邊壽司
(💰: 36 hkd / 1客2件)
帶子壽司
(💰: 38 hkd / 1客2件)

壽司性價比都幾高,全部食落都好新鮮🍣😋我認為不得不提嘅一定係佢嘅海鹽燒左口魚邊壽司😍 炙燒過嘅左口魚邊入口即溶,好香油脂味,而且肉質十分嫩滑,我認為呢個絕對係必點!!!

芝士燒開邊蝦
(💰: 48 hkd / 1客2件)
上菜時比我想像中大隻,食落蝦肉好新鮮,而且有香濃嘅芝士味,好值得encore🔥

牛油果軟殼蟹卷物
(💰: 68 hkd/ 六切)
即炸軟殼蟹香脆可口,上面有牛油果加上沙律醬同粒粒蟹籽,食落口感非常豐富,亦都好飽肚呢😆

鱈魚乾🐟 +芝士蛋糕🍰
老闆私人送嘅鱈魚乾又香又脆,又有少少甜甜哋,真係好適合做前菜/小食🤩 芝士蛋糕唔會太甜,但又有好香濃嘅芝士味,口感仲要好軟熟😙✨
芝士蛋糕

整體評分 (6個🐽為滿分)
味道:🐽🐽🐽🐽🐽🐽
抵食:🐽🐽🐽🐽🐽
環境:🐽🐽🐽🐽🐽
服務:🐽🐽🐽🐽🐽🐽

🐾: 油麻地站A1出口步行4分鐘

#mugmugeats_旺角 #旺角美食 #油麻地美食 #串燒 #日本菜#japanesefood #香港日本菜 #globaleat #sushi #ramen #旺角好去處 #拉麵 #壽司 #grill
Like
Ratings