2022-07-20 137 views
八屋之前去過佢pancake 嗰間姊妹店啲野食擺得好靚又ig-able 知道佢有另一間型格啲嘅cafe都想黎試下~ 網上見到佢bar 枱位好靚 就決定咗黎呢到食野!明太子意大利麪 HK$118呢個意粉擺碟好靚 睇落好似好high class 咁不過佢嗰四條菇嘅擺法好得意而佢蟹籽嘅份量都算多 配埋鹹鹹地扁意粉食味道都算唔錯八屋法式西多士 HK$92上網見到好多人推薦呢個法式西多士平時唔鍾意麪包乾身嘅感覺都想試下佢嘅西多士比想像中好食外層香脆但內裡口感軟綿綿 有驚喜!旁邊有少少嘅生果做配襯 好食~宇治抺茶提拉米蘇拿鐵 HK$58今次試下飲得嘅抺茶味tiramisu第一啖飲落去覺得好surprise 有好濃嘅tiramisu 味但愈飲落去 tiramisu 味就好少 飲到落底會覺得有啲淡味~ 宇治抺茶拿鐵 HK$52呢杯同宇治抺茶提拉米蘇拿鐵相比就有啲失色啦同平時飲嘅抺茶Latte 冇咩太大分別味道正常 但佢沖出黎嘅顏色層次好分明 幾靚不過都係比較鍾意宇治抺茶提拉米蘇拿鐵~
八屋
之前去過佢pancake 嗰間姊妹店
啲野食擺得好靚又ig-able
知道佢有另一間型格啲嘅cafe都想黎試下~
網上見到佢bar 枱位好靚 就決定咗黎呢到食野!

明太子意大利麪 HK$118

八屋法式西多士 HK$92
上網見到好多人推薦呢個法式西多士
平時唔鍾意麪包乾身嘅感覺都想試下
佢嘅西多士比想像中好食
外層香脆但內裡口感軟綿綿 有驚喜!
旁邊有少少嘅生果做配襯 好食~

宇治抺茶提拉米蘇拿鐵 HK$58
今次試下飲得嘅抺茶味tiramisu

宇治抺茶拿鐵 HK$52
呢杯同宇治抺茶提拉米蘇拿鐵相比就有啲失色啦
同平時飲嘅抺茶Latte 冇咩太大分別
味道正常 但佢沖出黎嘅顏色層次好分明 幾靚
不過都係比較鍾意宇治抺茶提拉米蘇拿鐵~