2018-05-17 2993 views
OCIO今晚去ocio食晚飯,餐廳裝修得令人感到很舒適自在,牆上掛住不同吊飾,餐牌和食物相片。服務員親切有禮。餐湯是粟米湯加一塊餐包,餐湯粟米味香濃,麵包鬆軟有質感, 個粟米湯夠熱,配麵包好夾。煙三文魚沙律, 三文魚又厚又大塊,沙律啲菜都好新鮮,沙律菜配酸酸的黑醋,很開胃,與三文魚片的鮮甜味很搭。芝麻汁火箭菜八爪魚,八爪魚非常爽甜,八爪鱼魚最好吃的食物,十分新鮮。奧斯和牛漢堡,漢堡麵包香脆鬆軟,中間嘅和牛扒食落口牛味濃郁,牛肉嫩滑多汁,非常美味。薯條炸得非常香脆,薯條份量多,一定食飽晒。美式BBQ汁配原條豬肋骨配薯條,好大條豬肋骨, 而且香噴噴,成條肋骨之間都好易切開,食落啖啖肉,肉質鮮嫩亦很juicy,條豬肋骨用BBQ汁烤至金黃色,已經非常入味,薯條香脆,十分美味但要注意,豬肋骨既汁醬有點微辣,由於豬肋骨份量夠大,切之前可把薯分量拎開先,切好之後再慢慢享受。叫左杯青蘋果特飲,青綠色的特飲內有數片青蘋果肉,入口有甜甜的青蘋果味,味道不錯。原來好多人推介一球雪糕,對比之前我試既精選甜品,我覺得精選甜品正啲。每一樣食物都保持高水準,難怪成日都要排隊!
OCIO

每一樣食物都保持高水準,難怪成日都要排隊!
2018-05-14
Type of Meal