sharon.wong.120
sharon.wong.120
Level 2
2016-08-21
Follow
突然想食壽司, 可惜旺角沒有太多選擇, 經人介紹就選了朗豪的 Monster Sushi。

我8點去到攞飛 J67, 當時叫到J25 有夠誇張的, 好在好多人走了, 當我們入去就坐時, 已經是9點, 點餐等送餐又多了半個鐘, 足足等了90分鐘才有o野食。

之前聽說這家壽司不錯, 但一直興趣不是很大。
等了這麼久, 當然對食物的期待也特別大, 這間店個門面一看就知是走花俏路線, 食材質素確實一般。好多一般壽司, 譬如吞拿魚劍魚腩都不夠鮮。
挺特別又幾好味
挺特別又幾好味
就是一般枝豆
就是一般枝豆
海膽同照片(北海道海膽之類)的不同變成一大片(加拿大海膽之類), 挺肥厚又鮮甜
吞拿魚腩 ($36), 低級吞拿魚腩肉, 高級價錢...
劍魚腩 ($26), 沒有了劍魚的那一點紅, 食落又無劍魚味, 亦都無腩的油香, 無知食緊 mud 吞拿魚腩 ($36), 低級吞拿魚腩肉, 高級價錢...
蟹膏得一點, 入面是蟹柳有夠騙人的
蟹膏得一點, 入面是蟹柳有夠騙人的
原來有鵝肝... 完全食唔出
原來有鵝肝... 完全食唔出
不錯的日本生蠔, 上檯的時候有陣味, 但食落還不錯, 好 creamy 亦好肥滿
天婦羅皮薄又夠脆
天婦羅皮薄又夠脆
紫菜下都是滿滿的吞拿魚
紫菜下都是滿滿的吞拿魚
間店咁多人, 其實店的人手不太夠, 服務態度自然不好, 問佢o野 ignore o左我...
最後兩個人 $400 埋單

以這個價錢食到這個質素, 尚可接受。
Like
Ratings