2018-07-24 379 views
今日同屋企人食飯,又落雨唔想去咁遠,就諗住就近係旺角區搵間西餐廳試下,諗起之前朋友強烈介紹一間西餐廳,即行~出地鐡站轉個灣就到,非常方便。上到黎,好難想像係旺角可以搵到一間環境咁正既西餐廳。我地都算早黎到 (6:30) 即刻就有位。呢度唔算大,但間隔幾闊落,坐得夠舒服。三個人,我地點佐二個前菜一個沙律同埋二個主菜先黎係三杯飲品呢杯COCKTAIL 叫CLASSIC MOJITO,好清新,RUM 酒加薄荷葉青檸,落足曬料。呢杯都幾有特式,叫JUST CHILL TOMMY,TEQUILA加青檸、紅莓,而最勁係有辣椒飲落真係辣辣地,幾有趣呢杯GODIVA DELIGHT,佢係先一杯BAILEYS 酒,再一杯放一個自家制牛奶波同一個GODIVA 黑朱古力波,兩杯撞埋一齊,攪埋黎飲,好CREAMY前菜先黎個炸芋頭片,佢跟個牛油果醬俾你點黎食,岩曬我呢D 鐘意香口野既男仔再黎係個芝士釀墨西哥辣椒,個賣相有D 似日式炸蠔,一切開,嘩,D 芝士流出黎咁滯,唔好聽個名有辣椒以為好辣,我自己反而唔係好覺得有辣味,反而芝士好勁﹗佢炸粉一D 都唔厚,炸出黎口感好鬆軟﹗凱撒沙律,我地再加雞胸,加埋都係176,
三個人,我地點佐二個前菜一個沙律同埋二個主菜
先黎係三杯飲品
Classic Mojito

Just Chill Tommy

飲落真係辣辣地,幾有趣
Godiva Delight

脆炸芋頭片伴牛油果醬

芝士釀墨西哥辣椒

佢炸粉一D 都唔厚,炸出黎口感好鬆軟﹗
凱撒沙律配溫泉蛋+扒香草雞胸
凱撒沙律,我地再加雞胸,加埋都係176,平過好多餐廳淨叫個沙律,黎到估唔到個雞胸咁大塊,而且一D都唔鞋口,好嫩滑。配埋個溫泉蛋食一流﹗
蟲草花釀無骨黃油雞脾
主菜先上係呢個蟲草花釀無骨黃油雞脾,聽個名好似好古怪,點解西餐廳會有咁中式既野。黎到就知,根本就係西式煮法,雞脾起曬骨,再釀蟲草花﹗底係薯蓉,雞脾大大舊,但非常入味,而且好滑,估唔到兩樣野可以夾成咁
和牛乳清芝士釀珍寶貝殼粉
最後一份主菜係呢個和牛乳清芝士釀珍寶貝殼粉。
黎到真係眼都突埋,乜原來有咁大個貝殼粉,黎到都睇得出呢道菜手工都幾勁,和牛碎上,釀入貝殼粉面有芝士,牛味好濃郁,用貝殼粉裝住放入口,個口感真係好豐富,再配埋濃濃既蕃茄汁,好難形容個種口感同味覺既享受

最後我地點佐兩個甜品
草莓雪芭醃製新鮮雜苺

草莓雪芭配新鮮雜莓
雪芭酸酸甜甜咁,好正,而我最鐘意係佢D 雜莓,
帶有小小酒香,非常刺激味雷
朱古力心太軟
最後一道就係呢個心太軟啦,佢配既係一個雲呢拿味雪糕。雲呢拿味好勁,我估應該係M字牌子雪糕先有呢D 水準,切開心太軟,朱古力醬好濃,蛋糕亦都非常鬆軟

屋企人都好滿意呢間餐廳,而到埋單我先知原來HAPPY HOUR 有8折 (屋企人話佢地入黎有講,可能我無留心聽
)。如果用折佐個價錢去計,可以食到咁高質既食物真係超級抵,而且仲要係旺角咁就腳
2018-07-22
Classic Mojito