2018-02-07 422 views
是日本身約食下午茶,朋友原來放5點。食咩好梗係靠open rice 。目標好快鎖定~餐廳宣傳夠成功(早晚市65折)。事實上,本人都懷著戰戰兢兢心情去開餐;因為潛台詞-邊有咁大隻夾乸除街跳嫁。雖然係咁諗,始終食左先講。一坐低感覺同坊間pizza 店有相類似嘅感覺,無論係裝潢同風格都如一般西餐食店,無特別驚喜。我地一行三人,試左兩杯飲品,分別是ink world and white chocolate 和berryberries。粉紅控女生不容錯過,後者比前者稍甜,後者莓味突出。前者混有朱古力味,兩者各有特色,平分秋色。另外,我們還點了海鮮至尊薄餅,松露野菌意大利飯,牛油果蟹肉麵包,香脆魷魚圈。菜色賣相吸引。我個人較歡喜是牛油果蟹肉麵包-上層鋪滿了芝士碎,令口感層次增強,但芝士味並沒有過濃,沒有搶走主角牛油果和蟹肉的味道。口感軟軟的,三者共容,恰到好處。另外,香脆魷魚圈-新鮮熱辣、脆卜卜,配上秘製醬汁,作為前菜,也不失為一個好選擇。 至於主菜方面,不過不失。只是略嫌海鮮薄餅的材料,味道有點腥。總體,此餐滿意。提早少少食,又平DD,健康DD,何樂而不為?

我地一行三人,試左兩杯飲品,分別是

Pink world and white chocolate

berryberries

野菌意大利飯配松露油