2021-06-09 250 views
本后深居銅鑼灣, 竟然首次踏足Tower 535嘅三樓, 反省真係要多啲出巡。今次幫襯呢間日系cafe, 木框加梳化嘅裝潢感覺舒服。Menu選擇唔算多, 主打Sando同少量意粉小食, 可能因為以輕食為主, 食客九成係女士, 食量大啲嘅男士可能要叫多份先夠飽~ 今次本后叫左set lunch嘅Beef Sando, 成個set仲有前菜同甜品, 飲品可以正價減$8, 不過本后熱底要飲凍嘢, 又要加番$5, 未食嘢先計數 😆。先黎飲品打頭陣, 本后同街坊叫左Hojicha Latte, 第一口飲落好強綠茶感, Hojicha味道比較淡, 無心理準備會俾個份草青味嚇親!前菜兩款我哋叫左各一開心share, 雞翼無乜特別, 味道不過不失, 反而炸青瓜有驚喜, 看似熱氣但食落都好清新, 食到幾飽都容易清碟。輪到主菜Sando, 牛魔王嘅本后當然唔會放過Beef Sando, 街坊朋友就選擇左雞肉Sando。牛肉係一粒粒牛肉粒, 加上烘過嘅麵包, 炸洋蔥同醬汁, 味道意外的好, 朋友亦好滿足她的雞肉Sando, 難怪每枱都見到佢嘅踪影!最後甜品係Brownie, 唔知係咪侍應唔記得左上枱, 雪糕有
Hojicha  Latte
雞翼  &  炸青瓜
Beef  Sando
Chicken  Sando
最後甜品係Brownie, 唔知係咪侍應唔記得左上枱, 雪糕有點融掉~ Brownie質感煙韌, 加埋雪糕幾好食。看似輕食但其實最後食晒成個餐都捧住個肚走!
Brownie
整體味道不錯, 加上環境舒服, 幾啱自己一個人靜靜地食個飯。唯一不足係侍應比較新手, 希望下次有進步!💪🏻
2021-06-09
$200 (Lunch)
雞翼  &  炸青瓜
Beef  Sando