2021-03-10 1120 views
今日突然心血來潮想食居酒屋 即刻上網搵下 見到呢間既評語都唔錯 就去試試佢呢間餐廳都離地鐵站有一定既路程,地點有D偏僻但入面既環境的確幾有日本FEEL,如果食完野行返出去就係心齋橋你話幾好1️⃣ 原條成田醬炭火燒鰻魚飯見到呢個幾乎係必叫ITEM,鍾情於鰻魚既我地,點可以唔叫呢到上菜既速度都幾快,叫左無幾耐就已經上第一樣野條鰻魚大到係可以完完全全COVER哂成舊飯飯加埋D鰻魚汁,本身都已經好天衣無縫。條鰻魚好厚身同好肥美每食一啖都好滿足。美中不足係無論條鰻魚同個飯都唔夠熱,上枱個陣都只係微暖什至可以話係凍凍地如果可以熱D,會更加好!2️⃣ 火灸左口魚邊壽司每一次食壽司,如果有既話都會一定點火灸左口魚經過火灸之後,左口魚邊會變得更香,本身魚邊都好滑,所以一定要食呢到既火灸左口魚略嫌遜色,無平時食到個種經火灸後既香氣同埋滑溜感有D失望。如果係呢個質素,就完全唔值$483️⃣ 芝麻雞翼100分 炸得好香脆,仲熱辣辣。外皮好脆但係入面D肉仲好嫩同好JUICY鍾意食雞翼既一定要試4️⃣ 鹽燒厚切特上牛舌又係另一出色之作,牛舌厚度岩岩好,咬落去有應有既口感同埋燒得岩岩好,唔會韌,加埋灑係面既黑椒粒同鹽,好滿足5️⃣ 芝
今日突然心血來潮想食居酒屋 即刻上網搵下
見到呢間既評語都唔錯 就去試試佢
呢間餐廳都離地鐵站有一定既路程,地點有D偏僻

1️⃣ 原條成田醬炭火燒鰻魚飯
見到呢個幾乎係必叫ITEM,鍾情於鰻魚既我地,點可以唔叫
呢到上菜既速度都幾快,叫左無幾耐就已經上第一樣野
如果可以熱D,會更加好!
原條成田醬炭火燒鰻魚飯

2️⃣ 火灸左口魚邊壽司
每一次食壽司,如果有既話都會一定點火灸左口魚
有D失望。如果係呢個質素,就完全唔值$48
火灸左口魚邊壽司

3️⃣ 芝麻雞翼
鍾意食雞翼既一定要試
芝麻雞翼

4️⃣ 鹽燒厚切特上牛舌
又係另一出色之作,牛舌厚度岩岩好,咬落去有應有既口感
同埋燒得岩岩好,唔會韌,加埋灑係面既黑椒粒同鹽,好滿足
鹽燒厚切特上牛舌

5️⃣ 芝士吉列海虎蝦卷
整體上OK,但係唔知C FU係咪唔想D飯甘容易散,所以將D飯壓得好實
所以食個陣個感覺同出面既壽司鋪唔同
蝦 係處理得唔錯,因為擺左一段時間之後,隻蝦都仲係脆既
但並無話好驚艷
芝士吉列海虎蝦卷

6️⃣ 脆炸軟殼蟹反卷
基本上都同個吉列海虎蝦卷差唔多,都係D飯壓得稍為過實
影響左個口感,同埋D飯既"LIM"性太高
但加埋D蟹籽整體上都係OKAY既
脆炸軟殼蟹反卷