2015-06-28 1055 views
喜歡光顧日式餐廳的原因,第一是味道,第二是服務,今天來到一蘭位於棉登徑的分店就有點失望而回。下午三點去到餐廳,餐廳分左兩部份:屋台同普通既間隔位起初以為朋友已到,所以入左屋台搵左陣,原來未到,所以同門口兩位妹妹講兩位,明明見到只有約三四成人客,但都唔比我入,要兩個到曬先入得 一支公企係門口有點尷尬同無奈⋯⋯ 企左陣有位較高級的店員示意她們帶我到另一邊坐住先,其實唔明點解鋪頭咁多位都要咁硬性處理,我只係二人枱呀~尖沙咀分店既日籍店員係較少,把關不足令昔日大排長龍的畫面不再。公道一點食物係保持水準的發現了甜品抹茶杏仁豆腐,並標榜使用八女產的豆腐,知道八女茶係生產長在濃霧迷漫,氣候涼爽基礎八女地區。茶香而味濃,屬於高級名茶。不太好杏仁既我都點了一個試下起初以為佢賣成$49,份量應該都有番咁上下,話曬都半碗面既價錢,但原來細到不得了,三兩下就食完
下午三點去到餐廳,餐廳分左兩部份:屋台同普通既間隔位

公道一點食物係保持水準的
抹茶杏仁豆腐