2020-02-25 2731 views
有日日頭同班酒鬼朋友想飲酒,竟然又真係有間黃色酒吧係一早就開,仲要入面好多客,唔試唔得啦!不論本地外國嘅手工啤都好多選擇!我個人鍾意果味重嘅啤,依款香港製造嘅英雄啤濃度4.5%,士多啤利、番石柳、紅桑子等等水果釀出陣陣清爽嘅酸味,我個人十分喜愛!佢哋嘅嘢食都好有趣,例如小肥羊咁,竟然係法包夾住麻辣羊,再配埋京蔥同麻辣湯嚟食,中西配搭得好絕,係想像以上嘅適合同惹味!另外好特別嘅仲有麻婆玉米片,抱住試伏心態嘅大家本身都唔睇好依個菜式,但估唔到又係好夾,諗深一層其實同西式一樣都係用肉碎,麻婆玉米片依個配搭即刻好似好合理!黃金薯條真係又香又脆,熱氣之選仲有好特別嘅通心粉芝士球相對普通嘅吐司雞點咗咁多嘢食好驚訝店員靚女紙筆都唔洗記實哂喺心入面,上啤上菜又勁快,TAP真係好正,係同朋友邊飲邊食邊吹水嘅好地方!
英雄啤

小肥羊

麻婆玉米片

黃金薯條真係又香又脆,熱氣之選
黃金薯條

仲有好特別嘅通心粉芝士球