2021-06-02 1610 views
夜左收工唔知食咩好,黎左佐敦呢間食火鍋蒸鍋試試呢度地方唔係好大但係座位都比較闊落所以同朋友聚餐嘅話都唔使怕會太迫無自己空間~座位較少最好預早book位啦~因為唔食得辣所以揀左清淡既姬松茸冬瓜湯底幾鍾意呢個好闊又淺既鍋底設計,幾易夾餸。本身湯底幾清甜,姬松茸數量多,連埋冬瓜粒同豬肉粒有啲似食緊清淡版嘅冬瓜盅~如果想食清清地嘅朋友可以揀呢個因為唔係好肚餓所以肉量無叫好多,叫左黑豚肉片,一碟係2人份量,脂肪同肉比例大概3比七,啱我呢d唔想食太肥但又唔會好鞋口嘅豚肉,因為清湯底所以肉味唔會被遮蓋雙拼餃子同鮮打蝦丸都係各有八粒,每人試少少,個人較喜歡鮮蝦丸,口感好爽彈又咬到少量蝦肉粒。呢度配料係可以自己溝的,豉油唔會太咸加左芝麻同炸蒜粒幾香每位醬油係$30呢度有好多酒類例如清酒可以揀,我唔飲酒嘅話就推介飲呢度自家製嘅洛神花蜂蜜茶,一升可以倒好多杯!
夜左收工唔知食咩好,黎左佐敦呢間食火鍋蒸鍋試試

因為唔食得辣所以揀左清淡既姬松茸冬瓜湯底

呢度配料係可以自己溝的,豉油唔會太咸加左芝麻同炸蒜粒幾香
每位醬油係$30

2021-06-02