2018-03-18 41 views
旺角兆萬新開左一間日式放題,朋友試過好似話唔錯,上網睇都有唔少好評於是決定一試。呢間店嘅格局同我上次食樓下嗰間格局差唔多,可以話好似,但新開人流唔多上黎見到唔使點排隊就入咗去啦,睇個點單紙發現都幾多海鮮水產類而且多咗啲特色菜,如泰式。經過上次一次過點太多一次過黎又食唔切ge經驗,今次奉行分批點慢慢食政策😂😂。唔知係咪因為新開張關係,上菜方面係比較慢嘅...先黎ge居然係炸物而不是首輪刺身拼盤。炸香芋丸同紫薯餅都好好食,但後者就炸得過左少少。刺身份量岩,新鮮,亦有友人最愛ge希靈魚,肉同籽各半分佈平均,甜蛋味道有驚喜,唔係間間甜味都剛好架,不過就乾左少少。隨後都試左各種熟食,味道不錯,可以推介大家食泰式豬頸肉、冬陰公湯、春卷,惹味還原度高👍,還有炸雞軟骨、芝麻雞翼、蕃薯同海老天婦羅,當然仲有其他不能盡錄。當然有好食亦有伏,例如送ge牛肉壽喜燒鍋,以為係一個煲自己煮,但原來係煮好嘅而且唔係好夠熱,個湯非常之甜牛肉亦都過熟,另外羊架有真怪味而且好肥。除左呢兩樣,其他都有質素架,希望佢地會改善啦。而甜品居然有迷你豆腐花,正😂!最後想講服務真係好,可能唔係話非常之忙,所以服務算周到,侍應都好細心

刺身份量岩,新鮮

泰式豬頸肉
冬陰公湯

甜品居然有迷你豆腐花,正😂!

最後想講服務真係好,可能唔係話非常之忙,所以服務算周到,侍應都好細心聆聽我嘅需要,例如想要唔凍嘅飲品同食物落錯枱嘅問題等,甚至紙巾係用雙手遞上😯。

2018-03-16
泰式豬頸肉