2017-09-04 2335 views
與朋友今日到灣仔睇drama, 朋友問可否跟她食少肉多菜餐, 所以她就帶我到齋菜館, 我對上一次幫襯齋菜館已是8年前, 還是去那些老排齋菜館, 一入到這一間素齋菜館, 感覺似樓上既cafe, 空間感不錯而且它還提供西式素菜選擇, 如果你要守齋期(朋友是天主教徒因守齋期而找到呢一間餐廳), 這一間素菜餐廳會係一個好選擇😊;我地兩個人叫左3樣野, 有餃子、芋頭魚及藜麥配牛油果、焦糖無花果、羊奶芝士多士;素菜餃子皮夠薄足料味道配搭剛好剛好;芋頭魚一般,因為油多了一點;最推薦係藜麥配牛油果、焦糖焦花果及羊奶芝士多士, 雖然他們未必好夾, 但分開食而言, 佢地三樣野都好好食
2043 views
2017-09-03
$120 (Lunch)