2018-12-28 249 views
今日o係紅磡見個客,見客前目有少少時間,就肚周圍咁搵下野食,行行下就見到呢間主打熱狗既專門店,見幾得意就入去試下吧。叫左個「松葉蟹狗」,材料包括有松葉蟹肉、牛油果、翡翠苗、明太子沙津醬、法蘭克福腸,滿滿既松葉蟹肉放滿整個熱狗當中,而且好好鮮甜,一絲扣一絲既蟹肉在口腔中打滾旋轉中起舞,肉味濃既法蘭克福腸配埋牛油果、翡翠苗、明太子沙津醬,咸香鮮甜集於一身,清新感之中不失啖啖肉既感覺,呢種生活態度的確幸福。「黑松露炸薯條」講到食著條黎講,我都算講究,我特別喜歡食肉肉薯條,最好食既就係薯條內充滿著啖啖既薯肉,外脆內軟,每一啖都被著肉包圍住,配埋店主自家製既黑松露醬,既有蛋黃醬既香味,黑松露亦得突出,兩者加埋真心無敵。
2018-10-23
$150 (Lunch)
  • 松葉蟹狗
  • 黑松露炸薯條