2020-01-05 1065 views
約左成個月,終於都約到閏蜜食飯,之前佢話想試呢間,本身想訂定枱,但兩人不設訂枱,就直接walk in 去,不過當日都無咩人,一去到就有位了。一坐低閏蜜同我講「你睇下你個碗,有蟲呀!」原來係本身個碗有既pattern,幾搞笑,被玩了😂😂當然唔少得叫返支啤酒先啦~左手邊係龍脊啤酒,偏酸帶微甘,而右手邊黃蜂啤酒就比較淡口,淡淡蜜糖味,比較易入口。閨蜜話白玉王鴿係必試,賣相真係幾吸引,size正常,一開二一人半隻岩岩好,貼心的有埋手套唔洗怕整污糟隻手。乳鴿皮脆肉嫩,調味剛好,價錢仲幾相宜,只係$33係抵食既腐乳大蜆,腐乳味偏甜,蜆幾大隻,而且肉嫩,不錯。秋葵淮山,清清地,味道有點似炒河既感覺,好吃的。呢個冰鎮咕嚕,又係必點,口感一流,好似冰糖葫蘆咁,第一次食冰鎮既咕嚕肉,冰冷脆口外皮,配juicy既肉,正仲配有鮮果,無咁單調添。

黃蜂啤酒+龍脊啤酒

白玉王鴿

腐乳大蜆

腐乳大蜆,腐乳味偏甜,蜆幾大隻,而且肉嫩,不錯。
秋葵淮山

秋葵淮山,清清地,味道有點似炒河既感覺,好吃的。
冰鎮咕嚕

仲配有鮮果,無咁單調添。
2019-11-27
Type of Meal