2022-01-13 263 views
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🍴美食資訊🍴青森蘋果叉燒酥($42)作為呢間餐廳其中一個Gimmick 菜式,真係要點嚟試下😹首先外型已經好特別,你會覺得佢似樣甜品多過叉燒酥。綠色嘅酥皮用菠菜汁做成,叉燒肥瘦適中,混合左蘋果肉。既有酥皮香,叉燒肉香,亦有蘋果嘅微酸,係好新奇嘅味道👍😋值得試下。紅蝦多士($78)成隻紅蝦鋪係酥脆嘅多士上面😛成個賣相已經令人好想一啖食左佢。但係呢個蝦多士嘅特別之處,係佢居然配埋個醬汁😳個汁係用白蘭地,蕃茄同蝦膏煮成,食蝦多士前淋啲汁上去,即刻令到蝦嘅鮮味倍升🦐🦐🦐非常之惹味👍👍以致到食完個蝦多士之後,我仲留返啲汁,食蝦餃個陣點嚟食😚👍晶瑩蝦餃($46)蝦餃要好食嘅話,好簡單4隻字「皮薄餡靚」🍤🥟呢到就做到呢個要求,蝦肉大大舊又結實,係做得好好食嘅蝦餃。乾炒M7和牛河($168)呢個牛河我地一上枱都嘩左聲🤯因為佢居然係被牛肉包圍住🥩原本我地都諗住和牛少少,但個河粉就多多咁。但估唔到牛肉份量可以有咁多😳河粉夠彈,鋪滿芝麻好香口,而且炒得唔油膩,但略嫌有少少唔夠鑊氣。不過咁,牛肉嘅話就真係冇得彈👍肉味好濃,唔鞋唔韌,整體嚟講係碟好唔錯嘅牛河。雙色流沙煎堆仔($42
🍴美食資訊🍴

青森蘋果叉燒酥($42)

紅蝦多士($78)

晶瑩蝦餃($46)

乾炒M7和牛河($168)

雙色流沙煎堆仔($42)
甜品點左煎堆仔,兩種味分別係朱古力同埋奶黃。兩款味都做到流心效果,而且煎堆亦做到酥得嚟又軟糯嘅口感。個人而言,朱古力口味比奶黃更勝一籌。

龍井茶($28/位)
選用英記茶莊嘅茶葉,味道淡淡嘅茶清香,唔苦澀。
👑評分
味道:4/5
環境:5/5
價錢:3/5
份量:3/5
服務:4/5
會否推薦:會

係中式嘅點心小菜中,融合左西式嘅原素。用緊西式嘅餐具,但飲住中式嘅茶,食住中式嘅點心👍而點心小菜嚟講,又唔係完全好傳統,加入左啲新原素令個外觀同味道,都比到驚喜比食客。店員服務亦都好好,係唔知點解我地食個陣,同埋夜晚晚市經過個陣,都冇乜食客咁😅但明明嘢食唔差架wo...