2019-09-21 5563 views
今晚同友人黎左希慎廣場睇書,睇完就見肚餓,就黎左名館食晚餐🥣,見佢裝潢都幾新穎別緻既中菜館!店員安排入座,之後仲幫忙倒茶比我地,呢度既茶係用《蕎麥茶》,第一次飲味道唔錯,它可以保持體內膠原蛋白水平,美容養顏,減少細紋;健胃排毒,幫助減輕體重。鐵板叉燒扒 $88- 熱騰騰既蜜汁叉燒放係鐵板上,超厚成塊扒切開,肉質軟嫩多汁、色澤鮮明、香味四溢。半肥瘦既廋肉及肥肉的合理搭配,口感顯得更加滋味甜蜜,而不會過於油膩!金箔紅菜頭餃 $58- 一籠有3大粒,打卡一流,顏色很鮮豔,有金箔係頂,紅菜頭很爽口,健康食物之一,皮也很煙韌,內裡仲有隻大蝦好有鮮味!手工蔥油餅 $38-表面舖滿芝麻,熱騰騰煎好上碟,內裡夾住好多清脆既蔥,咬落去好鬆軟,愛食蔥的我更加食得滋味!日式鰻魚炒飯 $108-飯粒粒分明,增加口感!鰻魚炒飯除左啲飯粒粒分明超有口感之外,仲有加左特製既日式醬汁落去一齊炒,加埋一粒粒既鰻魚一齊食真係特別惹味好味!上面仲舖滿木魚絲、輕輕搖晃擺動,好似見到鰻魚在游動!+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊

日式鰻魚炒飯 $108-飯粒粒分明,增加口感!

+++++++++++++++