約咗好耐冇見嘅好朋友食飯傾偈👯‍♀️最好就係可以去啲慢慢食慢慢傾嘅地方。咁啱公司附近新開左間串燒店就同朋友去試下😋燒新鮮蠔有陣蠔既鮮甜味,冇比啲調味料搶晒啲味燒鮑魚同燒生蠔一樣都仲會有食到海鮮嘅鮮味,同埋爽口,唔會話因為係串燒落咗好多調味料係面就用啲唔係太好嘅材料。燒元貝呢個反而冇乜特別,正正常常燒元貝呢個反而冇乜特別,正正常常燒蘆筍呢個就差啲啲,可能食開啲大條蘆筍比較爽,呢隻BB蘆筍岩我口味,同埋個尾位有d 苦燒蟮個皮又係燒得夠曬脆 d , 不過平時食開蜜汁燒甜甜地,佢呢個落鹹嘅調味料,唔係我杯茶,不過就燒得夠曬脆。D肉雖然唔係話非常爽 但都唔削。依家要搵到爽嘅蟮都唔係咁容易。 所以都算唔錯呢熊本一本和牛粒唔會燒到鞋颯颯,又唔會好似啲雪藏和牛粒咁冇乜牛肉味, 有啲驚喜煙肉荔枝卷煙肉燒到仲有肉汁,再加埋荔枝就唔會食到成口油。但如果嗰邊可以笑得再香口D 脆D就會更好食總括來講都算唔錯,睇得出有心機燒,唔係預先整好曬啲食物跟住再翻燒。不過因為咁其實一般都等得比較耐。如果係諗住同朋友傾吓計飲吓嘢慢慢嘆就OK.趕時間就真係唔好食串燒😂

燒新鮮蠔
有陣蠔既鮮甜味,冇比啲調味料搶晒啲味
呢個反而冇乜特別,正正常常

燒元貝
燒元貝
呢個反而冇乜特別,正正常常

燒蘆筍
燒蟮
燒蟮

2021-08-18
$250 (Dinner)