2021-01-06 5494 views
疫情關係小左出街食飯,但新一年當然要出去食返餐正既, 同老公去左荃新天地既唐宮小聚飲茶。位與位之間夠哂闊落,食得舒服又安心。冬天緊係要點返個煲仔飯食!呢道臘味煲仔好正,唔好睇佢係迷你, 佢係有齊哂臘鴨、膶腸、臘腸和臘肉,仲要有埋自家既麻辣臘腸。臘鴨鹹香惹味, 麻辣臘腸香得黎裏面帶有麻麻辣辣刺激感,令人食上癮,而臘肉油香四溢,飯粒,飯焦亦較均勻。整體令人回味!麻辣乳鴿,呢個必食,係凍食既,好特別!乳鴿肉質細嫩,醬汁大少少麻辣嘅味道,好香,又唔會太辣,開胃過癮,食完一隻唔夠喉。焗鮑魚酥鬆脆牛油皮包住黑松露菇菇,連埋彈牙入味既鮑魚一齊食,滋味吸引!黑金流沙外表真係好型格!包係用健康既竹炭包,口感鬆軟,一咬開入面啲奶黃就流晒出嚟,真係有爆漿既效果😆非常山竹入面係龍蝦汁加蟹肉最估唔到嘅頂部係朱古力百力支黎😂山竹外層香脆,內裡都係爆漿效果,鲜美多汁🤤肉鬆抓餅超多肉鬆,口感好豐富,好有台灣手抓餅嘅感覺。得意小豬好玩又好食,我一影完相老公即刻好快食哂佢落肚啦。P.S 下載「唐宮小聚」APP成為會員會有超過$200優惠劵,仲有仲有@會員尊享-迷你聚寶盆,臘味煲仔飯及非酒精飲品2杯可享會員價$249, 原

冬天緊係要點返個煲仔飯食!

麻辣乳鴿,呢個必食,係凍食既,好特別!

焗鮑魚酥

黑金流沙

非常山竹
入面係龍蝦汁加蟹肉

肉鬆抓餅
超多肉鬆,口感好豐富,好有台灣手抓餅嘅感覺。

得意小豬
好玩又好食,我一影完相老公即刻好快食哂佢落肚啦。

仲有仲有@會員尊享-迷你聚寶盆,臘味煲仔飯及非酒精飲品2杯可享會員價$249, 原價$303,勁抵食呀😆😆
仲要依家會員消費即送年曆一本 (內含全年優惠劵)!
2021-01-03
$150 (Lunch)
  • 黑金流沙
  • 肉鬆抓餅