對於一個九龍人嚟講荃灣真係遠左少少,不過為左接草根妹妹無法啦🤷🏻‍♀️~睇人地d食評話呢間放題d甜品好正,諗左好耐唔知信唔信得過,終於都係要自己嚟試試伏🙈晚市放題2小時 (成人$218, 小童及長者$128)牛之鍋呢個2小時放題包括日本料理+火鍋+即製甜品,食完後真係要介紹下佢地個即製甜品!! 🍩🍰🥧🍨🍪放題餐廳內食到質素唔錯的甜品,令草根覺得幾有驚喜~~❤️📍即製甜品(宇冶抹茶芭菲、扭紋抹茶新地、軟雪糕窩夫、D24榴槤班戟、榴槤甘露、芒果雪娘梅、日式藍梅乳酩)呢個宇冶抹茶芭菲係呢到皇牌,抹茶有少少回甘🍃芭菲內仲有煙韌白玉、cream、脆脆同啫喱,唔講仲以為自己係出面食緊$50幾蚊嘅質素💚💚雖然唔係大杯,不過係任食,你食得落叫幾多都可以💁🏻‍♀️另外兩款榴槤甜品都真材實料,好香榴槤味😍有驚喜當然有伏野啦🙈,唔太建議大家試日式藍梅乳酩,感覺好奇怪👎🏻📍火鍋(美國極上牛肉、美國牛肉、紐西蘭羊肩肉、豚肉、各式丸類、火鍋配料....)有得自選湯底,肉類有大細分,叫細碟其實已經好多,火鍋配料選擇幾多,都同平日打邊爐差唔多。📍刺身(三文魚、帶子、有頭甜蝦、鮑片、北寄貝、赤貝)唔夠新鮮,冇鮮味感覺好雪👎🏻

晚市放題2小時 (成人$218, 小童及長者$128)

📍即製甜品

宇冶抹茶芭菲
D24榴槤班戟
扭紋抹茶新地
軟雪糕窩夫

📍火鍋

📍刺身

(三文魚、帶子、有頭甜蝦、鮑片、北寄貝、赤貝)
唔夠新鮮,冇鮮味感覺好雪👎🏻
刺身

📍壽司
壽司細細件,可以一啖一口,全部都唔錯

仲有得叫魚籽海膽

壽司

📍天婦羅/揚物
(芝麻雞翼、榴蓮炸彈、炸蠔、芝士年糕等等)
炸物正常水平,最好食係雞翼炸到外脆內脆,依然保留到肉汁😍
天婦羅/揚物

整體其實算不過不較失,刺身做得比較差,可以唔洗叫😭好彩甜品拉番d分,試過一次就夠了~
宇冶抹茶芭菲
D24榴槤班戟