2017-06-16 11030 views
同老友慶生黎來到呢間大喜屋的老店,早3日都訂到大枱,食8點45分時段,價錢238加一,同以往一樣,要預早10分鐘排隊等lift,依舊人潮擁擁,不過入座處理尚算流暢,好快就可以叫野食。第一輪無疑係刺身行先,最推介係劍魚腩,油脂味非常濃郁,其次推介北寄貝同三文魚,北寄貝好大隻,又夠爽脆鮮甜,比其他地方提供嘅質素更佳,三文魚夠厚切夠肥美,仲有長腳蟹質數亦不錯,蟹肉新鮮夠甜,終於有一間放題提供蟹剪,食得更得心應手。海膽手卷海膽份量不吝嗇,飯團不大,淡淡海膽鮮味,紫菜夠脆,要即刻食。左口魚邊同和牛壽司係放題必選,和牛味道出色。沖繩燒牛仔肉係是晚驚喜,透紅滑嫩嘅薄切燒牛肉,伴甜醬油燒汁同沙律菜,每人再追加1份~! 馬拉盞炒芥蘭苗亦係是晚推介,炒得好香~! 芥蘭好甜,用鐵鍋上可以保持溫度,細心。燒菠蘿係切埋皮嘅,餐廳真係非常貼心,而且菠蘿又甜又juicy,係朋友同意下我一個人ko哂4舊,然後再點過比朋友食慶生有禮物~6位以上就送象拔蚌刺身同海膽1板~! 象拔蚌非常鮮甜爽脆,非常正,海膽水準亦不錯,送嘅就係正~! 記得早1日同餐廳預訂。雪糕選擇多,每人可以揀1款,我揀左季節限定款式 haagen d

左口魚邊同和牛壽司放題必選,和牛味道出色。

雪糕選擇多,每人可以揀1款,我揀左季節限定款式 haagen dazs 焦糖脆脆,朋友選號milktop 紫薯味都非常正,有紫薯蓉係入面架!

埋單每人260蚊,感覺比以前初開嘅時候,熱食質數進步左不少,雪糕升級左,以前嘅漏單情況亦改善左,值得繼續幫襯。
  • 沖繩燒牛仔肉
  • 刺身