2021-03-20 2846 views
疫情下,可以玩樂又少人既地方真係唔係好多。小朋友成日都想玩滑梯,但好多地方都封左,太曬既日子又唔想行山,室內遊樂場餐廳係一個大家都可以有自己空間既好選擇。我今日選擇左紙飛機親子空間,位於啟德郵輪碼頭,有巴士可以直達總站,交通都幾方便,泊車都好方便,有2個鐘頭免費泊車。一落車附近有電梯直達上頂層,推住BB車都好方便直接去到餐廳。一去到小朋友已經好興奮,已經自己除好鞋放好係鞋架準備去玩,比我還要快。餐廳職員既服務好好,落左單之後同小朋友去玩,到上菜既時候再通知你。餐廳既設計好體貼,所有枱都係圓邊設計,小朋友跑黎揾家長都安全,有小朋友用具同餐整。我有幸安排係小朋友廚房及購物玩樂位置旁邊既餐枱,小朋友食完自己玩就係我既私人享受時間,最開心莫過於望住佢開心自己放空。食物都有好多選擇,我揀左牛柳粒年糕,第一次食呢個配搭,我覺得好好食,配飯一流,好大份可以2 個人食前菜都好好食好吸引,加埋一個好健康既上湯鮮茄有機豆苗洗手間既設計都值得欣賞,有動物設計吸引小朋友,一入去就有大人同小朋友既拖鞋,有親子洗手間又有小朋友專用洗手盆,方便使用。食完可以去遠少少既地方玩,有滑梯又有天然環保的木粒沙池,其中一個玩

前菜都好好食好吸引,加埋一個好健康既上湯鮮茄有機豆苗

食完可以去遠少少既地方玩,有滑梯

又有天然環保的木粒沙池,其中一個玩具係夾木粒,可以練埋手力。

沙池既上面仲有個小型BRIO 車既模型玩。

餐廳仲有好多唔同款既車仔俾小朋友玩,有D 可以踩,有D 係靠控制方向既而行既。旁邊有一個點心枱位置,可以玩家家酒,小朋友真係會坐底扮食,都幾有趣。

仲有其他COSPLAY,幼兒CORNER,圖書CORNER,可以玩足3個鐘唔停,職員會係限時到之前早10分鐘通知你,等你有時間同小朋友做好心理準備同遊樂場講BYE BYE。

對於呢間咁RELAX 既餐廳我個人好滿意,閒日人又唔多,大約得4 個小朋友,空間感十足,走時仲可以去啟德跑道公園放下風

小朋友一上巴士就訓左,又有METIME.
2021-03-15