2019-07-19 72 views
今日放工約左成班同事一齊去灣仔睇舞台劇,咁就順便去灣仔呢間burger joys 食飯la~由於我地o係open rice book 左位,所以等都唔洗等就入得去坐啦 (不過眼見其實就算唔book位都唔洗耐/等好耐)睇下個餐牌先,普遍同平時嘅西餐廳差唔多啦。而且價錢都中等,唔會太貴。今次我自己就嗌左Cheese burger (因為朋友推介好好食) 另外,我地仲叫左 black truffle fries 同sweet potato fries。仲嗌左12隻雞翼,分別garlic 同cajun各6隻。落單後,大概5分鐘就有野食啦🤤🤤非常之快🤪🤪先講左個burger 先,原先都以為同平時嘅burger 差唔多,點知佢個包皮超好食!係超好食!食落個感覺有少少似焗軟左嘅牛角包咁,唔係脆身,而係淋身。但又唔會太淋到冇左個口感,而且一啲都唔膩。不過個包要快啲食,如果唔係嘅話,啲汁就會浸到個包淋左啦。另外,兩個薯條,個人比較鐘意食sweet potato 多啲,因為蕃薯味好出。相反黑松露薯條就有少少遜色,因為食落同普通薯條差唔多,感覺唔特別。至於個雞翼呢,蒜香的比較容易入口同惹味。不過cajun

落單後,大概5分鐘就有野食啦🤤🤤
非常之快🤪🤪

但又唔會太淋到冇左個口感,而且一啲都唔膩。
不過個包要快啲食,如果唔係嘅話,啲汁就會浸到個包淋左啦。

至於個雞翼呢,蒜香的比較容易入口同惹味。不過cajun 黎講呢,就太辣啦!個辣醬好似個種墨西哥辣醬咁,係食到落喉嚨再慢慢出黎咁。如果唔食得辣嘅朋友,就試其他款啦。

整體黎講,大部分食物都好食嘅。價錢方面,以港島區西餐廳黎講唔算太貴,適中且合理。而且同為一間bar ,放工同成班同事食下野飲下酒,放鬆下都幾唔錯呀
2019-07-16
  • cheese burger