2020-06-10 76 views
URBAN Cafe旺角彌敦道566-568A號僑建大廈2樓朋友介紹呢間黃店Cafe好好味,所以今日趁平日冇咁多人就想去試吓。見到Cafe裏面有好多人都係嗌2人餐,超級抵食!有餐湯、沙律、兩個主菜同兩杯嘢飲。沙律啲菜好新鮮,有菠蘿,柚子汁超級開胃,份量啱啱好,唔會食完就已經飽咗。以為二人餐嘅餐湯會冇乜特別,但係點知好好飲!係我覺得成個餐裏面最推介嘅!今日嘅餐湯係南瓜湯,好甜好好味!所以好想再飲多啲添呀!仲食到一絲絲嘅南瓜真係抵讚!主菜揀咗黑毛豬肋骨配薯角,一上枱見到有三大嚿豬肋骨就已經忍唔住好想食!燒烤汁好惹味,豬肋骨燒到啱啱好,骨同肉好容易就分得開,啲肉好淋,食食吓都覺得份量都唔少!仲有好脆嘅薯角,食到好滿足!另一個主菜嗌咗即磨芝士大菇黑松露意大利飯,一上枱見到有好多即磨嘅芝士,所以即刻將芝士同返撈埋一齊,意大利飯好飽肚,兩個人啱啱好!見到隔離枱嗌咗個避風塘雞翼,所以都忍唔住嗌咗一份嚟試吓,一客有五大隻,炸到好脆,外面有好多避風塘嘅香料,唔算話好辣架,都推介!飲品嗌咗青檸薄荷蜜糖梳打,我就好鍾意飲!下次再嚟我都會嗌返呢個!而朋友嗰杯就係特濃拖肥朱古力,我覺得甜咗少少,下次如果再嗌可能
URBAN Cafe
旺角彌敦道566-568A號僑建大廈2樓

雜菜沙律

南瓜忌廉湯

西班牙黑毛豬肋骨配薯角

即磨芝士黑松露野菌大啡菇忌廉意大利飯

避風塘香酥雞翼

拖肥特濃朱古力/ 青檸薄荷蜜糖梳打

飲品嗌咗青檸薄荷蜜糖梳打,我就好鍾意飲!下次再嚟我都會嗌返呢個!而朋友嗰杯就係特濃拖肥朱古力,我覺得甜咗少少,下次如果再嗌可能會嗌少甜,但係味道都好濃郁!
綠茶心太軟

最後加咗$25叫咗一份抹茶心太軟,因為抹茶心太軟唔係好常見,所以就想嗌黎試吓!一切開入邊啲抹茶將湧出嚟,夾埋旁邊嘅朱古力曲奇雪糕同埋忌廉為成餐飯畫上完美嘅句號。
雜菜沙律
南瓜忌廉湯