2019-01-15 2566 views
之前有次行開深水埗, 見到呢間舖頭排哂長龍好奇心驅使下就上OPENRICE睇下呢間餐廳食咩..原來係食肉骨茶為主, 見到食評都幾吸引, 就緊係要黎試下~好彩我地黎到既時候冇乜人排隊, 等左一陣就有位點完野食之後就開始混醬啦..點解要混醬?係因為蘇媽好細心架, 為左要客人品嚐到最好味既肉骨茶,係店入面都貼住食肉骨茶既4步曲,肉骨茶既湯仲可以再添架混醬有蒜蓉,辣椒,頭抽同黑豉油叫左雞腳肉骨茶,估唔到有3隻雞腳咁多,雞腳煲到好腍,點少少個醬料十分好味,肉骨茶既藥材味唔算好重,味道唔錯!飲品方面我地叫左檳城白咖啡, 桔仔話梅水,對杯白咖啡有少少失望,有D普通茶餐廳凍咖啡既味道,可能熱飲好少少桔仔話梅水唔會太甜,桔仔叶都幾香新鮮炸出黎既滷肉卷,裡面有芋頭同肉碎,有D似炸鮮竹卷,旁邊有個辣醬,但個辣醬好辣,唔食得辣既朋友要注意或者要求走醬或另上究竟咩係老鼠粉呢,原來係銀針粉,銀針粉真係好難煮得入味,但呢個老鼠粉個人認為做得好好,肉碎,魚乾,蝦米仔全部炒得好香好惹味,撈埋一齊食真係好好食,同埋個份量都幾多!最後就係椰香咖央多士,多士烘得岩岩好,厚厚既咖央加埋牛油,雖然有D膩,但真心覺得好食
之前有次行開深水埗, 見到呢間舖頭排哂長龍
好奇心驅使下就上OPENRICE睇下呢間餐廳食咩..
原來係食肉骨茶為主, 見到食評都幾吸引, 就緊係要黎試下~

好彩我地黎到既時候冇乜人排隊, 等左一陣就有位
點完野食之後就開始混醬啦..點解要混醬?
係因為蘇媽好細心架, 為左要客人品嚐到最好味既肉骨茶,
係店入面都貼住食肉骨茶既4步曲,肉骨茶既湯仲可以再添架

混醬有蒜蓉,辣椒,頭抽同黑豉油

雞腳肉骨茶

檳城白咖啡, 桔仔話梅水

桔仔話梅水唔會太甜,桔仔叶都幾香

檳城香炸滷肉卷

招牌砂煲老鼠粉

椰香咖央多士

2018-10-06
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
雞腳肉骨茶
檳城香炸滷肉卷