2022-03-21 3305 views
星期六日例牌飲早茶節目被疫情擊破,唯有諗辦法自娛 , 蛋捲有好多唔同牌子 : 龍記 、精記、悠遊爸爸等 我個人最鍾意都係德成號、第一食情懷、由細食到大,記得仲係青頭仔嗰陣睇完本蔡瀾先生本100間必去餐廳,馬上朝聖,通常買完之後都會過隔離鳳城一盅兩件第二我覺得德成號蛋捲味道剛好,仲有香港人食甜品的品質「唔會太甜」又鬆脆、味道香濃、三個味道不分上下,所以如果排隊科水的時候必須要Kinder出奇蛋上身,買晒三罐 「笑」一邊「擔返口大雪茄」一邊pairing 上環蕘陽茶行粉紅鐵罐萬年春水仙, 除咗解膩,幫助消化之外,嗰個香味持續到喺你口入邊起碼30分鐘, 一樂也