2019-08-15 101 views
咁啱放工嚟到灣仔人來人往之間 見到轉角位有呢間點心點 仲要老闆親自出嚟宣傳同迎客 默然地有種親切感 所以同客人決定嚟試老實講 我通常都喺酒樓先食點心 未試過去小店因為覺得點心好花時間 花功夫 小店好難有資源做到有質素既點心但以小店嚟講 呢度既食物種類都算幾多呢個口感相當豐富 入面蝦粒好多 俾一層脆脆包住 再俾一層腸粉包住 配埋自家醬油 我俾5星呢碟其實好抵食 都好有創意 有脆皮蘿蔔糕 但一個人食一舊已經好足夠 因為每舊咬落去都係滿滿蘿蔔絲 好易會有飽滿感強推呢個!因為真係好食 真係做到流心效果 唔會變成一舊餡 出現未溶狀態👍🏻👍🏻👍🏻本身都好中意蝦餃 個皮都夠薄夠靚 唯美中不足就係黑松露唔算太濃郁重口味之選 因為金錢肚已經好味 再加秘制沙嗲汁!令有好有胃口!我個客都食得非常津津有味👍🏻
咁啱放工嚟到灣仔
老實講 我通常都喺酒樓先食點心 未試過去小店