2021-07-11 16 views
又約左一班朋友聚會,今次我哋就去咗旺角「喜鍋. 海鮮. 火鍋. 小廚」,雖然有2層,但地方不大,樓上有vip房,坐位都算舒服,價錢親民,仲要share 社交平台 page全單88折,更加抵食,店員服務質素好。店長推介嘅「鮮檸酸菜魚鍋」,除左酸菜,仲有幾種配料,包括芽菜豆卜,加入咗檸檬,配上新鮮鱸魚,打邊爐前先飲湯吃魚肉,湯底酸酸辣辣好醒胃,魚肉嫩滑,非常惹味,清曬魚肉,便加湯可以打邊爐。打邊爐之前,我地食左「蟹籽墨魚油炸鬼」, 非常脆口,墨魚肉彈牙,上面好多蟹籽, 有口感又好味。「牛魔王塔」包括安格斯牛肉粒、本地手切牛及安格斯牛頸脊,用上層架放置,每款牛都新鮮肉嫩, 油脂分佈平均,味道很不錯。「時令海皇盤」(2人份量) 包括蟶子皇、青口、大蝦、大蜆及鮑魚,非常新鮮, 其中聖子皇,好爽口鮮嫩,大蝦就彈牙鮮甜。「爺孫餃」是椰菜酸菜餃,爽口微酸,配搭幾夾。另外仲食了自家脆響鈴及芝士竹輪等,都很美味。飲品叫咗一渣青檸柚子蜜,微微甜,夠消暑。

「牛魔王塔」

「時令海皇盤」(2人份量)

「爺孫餃」
是椰菜酸菜餃,爽口微酸,配搭幾夾。

另外仲食了自家脆響鈴及芝士竹輪等,都很美味。

飲品叫咗一渣青檸柚子蜜,微微甜,夠消暑。

2021-07-05
Type of Meal