2016-03-01 182 views
blue Monday晚上9點幾同朋友做完瑜珈後覺得有啲肚餓,友人已講明唔會食野,仲話我痴鬼線,7點幾先食完飯又話肚餓,不過,可以同我去食下甜品都ok喎。最近就係「松記」,即刻9秒9去攞位。去到街尾已見到好多人係門口等位,乜都唔理攞左飛先,好在2枱等第二張就有。唔駛5分鐘已經有位坐了。本來想食啲熱的甜品,但又想食下生果,所以我點了鮮芒果雪糕大明珠,芒果有4大片咁多,有2/3個芒果份量,新鮮香甜又多汁,雪糕亦係芒果味,唔太creamy 有少少冰係入面,感覺清新啲無咁膩。大明珠好似大粒西米咁,可能煮得唔夠淋,咬落有啲硬,個芯好似未住熟咁,減左不少分數。朋友的雪耳津梨海底椰清甜潤喉,海底椰止咳又化痰,最啱呢種天氣食,佢話好好味,比滿分。早知我都跟佢叫啦,凍冰冰仲食雪糕甜品,真係打得少呀。

最近就係「松記」,即刻9秒9去攞位。

鮮芒果雪糕大明珠
雪耳津梨海底椰