2016-08-05 2717 views
捉精靈大熱,為左試試電車孵蛋法,我同朋友由銅鑼灣搭到北角再過海,點知見到新光戲院間道館又停低左,就決定係北角食埋飯先番屋企。原本都無諗住食印度餐,因為本來唔太食辣,但見餐廳係道館同PokeStop旁邊,而且又係米芝蓮推介,就入去試試啦。脆脆胡椒餅好香脆,但都非常辣,我同朋友都食唔到辣,只好食2啖就放低。羊肉通心燒卷 $984條羊肉卷係用鐵板上,鐵板溫度好高,一直冒煙同發出「渣渣」聲,未食都覺得好似好正。熱辣辣既羊肉卷相當惹味,而且冇咩羶味,份量仲要好十足,2個女仔食完都飽左半。焗茄瓜 $72原以為係一舊舊既焗茄瓜,點知係焗茄瓜茸,可能係太少食印度菜,有啲大鄉里,雖然賣相不似預期,但連埋咖哩一樣焗既茄瓜茸出奇的好食,有少少輕辣,就咁食或者連埋烤餅食都一樣唔錯。椰奶咖喱雞 $88咖哩唔算辣,只係食到微辣既人都食到,椰奶並唔算重,雞塊都唔會「鞋」口,用烤餅點埋d汁一齊食,就最適合不過啦。蒜蓉烤餅 $26好夠熱,油左少少,但食落去外面有少少脆,𥚃面就軟軟地煙煙韌韌,蒜味唔算太重。印度奶茶老闆可能見到我地好努力捉精靈 ,就送左2杯奶茶俾我地試試。印度奶茶冇港式奶茶咁濃,有淡淡既香料,幾特別。水

脆脆胡椒餅
好香脆,但都非常辣,我同朋友都食唔到辣,只好食2啖就放低。
脆脆胡椒餅
蒜蓉烤餅
印度奶茶
印度奶茶
水 $10
整體黎講依餐飯係唔錯,價錢適中,店員都好有禮貌,最重要係唔食辣既人,都可以試到印度菜。
2016-07-26
焗茄瓜