2019-11-10 89 views
每個人屋企一定有即食麵,而我屋企最多嘅即食麵就係老媽拌麵,可見我係鐵粉。近日得知老媽拌麵有實體店,當然要試試。餐廳環境寬闊,全木系既裝潢令人我頓時感覺自己文青左。和牛炸醬拌麵聽落非常架勢,麵條揀咗刀削麵,比較薄身,所以口感更順滑爽口,和牛肉醬亦好香濃,所有食材撈勻就係爽。私房花雕雞拌麵賣相麻麻,不過醬汁幾特別。花雕雞肉相當入味。高麗菜豬肉水餃肉汁豐盛,餡料十足。香煎蔥抓餅簡簡單單,完全唔覺油膩,感覺健康,不過味道比較單調,只係加左蔥花,如果有埋九層塔就更好。除咗食物,飲品一啲都唔失禮。冬瓜檸檬甜度啱啱好,解渴一流。黑糖珍珠鮮奶焦香味特別重,鮮奶令整體甜度平衡,同時口感醇厚。每一粒珍珠都好彈牙。我依依不捨地離開餐廳,因為我已經愛上左老媽拌麵既冬瓜檸檬。

餐廳環境寬闊,全木系既裝潢令人我頓時感覺自己文青左。

和牛炸醬拌麵

私房花雕雞拌麵賣相麻麻,不過醬汁幾特別。花雕雞肉相當入味。
私房花雕雞拌麵

高麗菜豬肉水餃肉汁豐盛,餡料十足。
高麗菜豬肉水餃

香煎蔥抓餅

除咗食物,飲品一啲都唔失禮。冬瓜檸檬甜度啱啱好,解渴一流。
冬瓜檸檬

黑糖珍珠鮮奶

我依依不捨地離開餐廳,因為我已經愛上左老媽拌麵既冬瓜檸檬。
2019-11-06
和牛炸醬拌麵