2020-01-06 3171 views
沙田新城市一向好多連鎖餐廳,但呢間拉麵店聽講係過江龍又唔係連鎖,即刻覺得非常吸引!而且新開張新裝修,望落好光猛,空間大坐位多。餐牌好簡單,拉麵沾麵小食都有,款式拉麵店黎講算好多選擇。連啲餐具都好靚呀我同男朋友都放工勁肚餓,所以等唔切,要叫兩個小食食住先燒餃子($45)煎得好靚,食落係脆卜卜架,內餡就係普通平時食開個啲餡。揚出汁豆腐($50)呢個好好味,裡面豆腐勁滑,配合埋醬汁有啲薑味,好醒胃!生薑醬油拉麵($95)呢款我見最多人食,生薑醬油湯,我都係第一次試呢個配搭。雖然唔太食得出有生薑味,但雞湯飲落去係唔錯的。有兩片雞肉,算係好嫩滑。麵條偏淋身。有條切得好有心思既筍,食落好爽脆,最鍾意食拉麵既筍😍仲有隻溏心蛋都係必食呀!好正,勁溏心!+$15好似有啲貴,但都值呀!淺蜊潮拉麵($120)男朋友叫呢個,我都偷飲左啖湯,都係雞湯但好似鮮味啲,而我個碗感覺濃味啲。蜆既份量都幾多,都唔細隻。食到最後,男朋友直頭飲哂啲湯,佢個碗湯底的確係正好多!菠蘿梳打($35)我地一齊SHARE一杯飲野,估唔到又幾好飲喎!仲有果肉添呀
餐牌好簡單,拉麵沾麵小食都有,款式拉麵店黎講算好多選擇。
連啲餐具都好靚呀

我同男朋友都放工勁肚餓,所以等唔切,要叫兩個小食食住先
燒餃子($45)
煎得好靚,食落係脆卜卜架,內餡就係普通平時食開個啲餡。
揚出汁豆腐($50)

呢個好好味,裡面豆腐勁滑,配合埋醬汁有啲薑味,好醒胃!
生薑醬油拉麵($95)
有兩片雞肉,算係好嫩滑。
麵條偏淋身。
有條切得好有心思既筍,食落好爽脆,最鍾意食拉麵既筍😍
淺蜊潮拉麵($120)
菠蘿梳打($35)
我地一齊SHARE一杯飲野,估唔到又幾好飲喎!仲有果肉添呀
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)