2017-03-05 4650 views
行經尖沙咀,想食個拉麵仔😋入到去有選擇困難症既我同朋友望住個menu討論左一陣要食咩,店員就主動過黎介紹有咩麵食。原來麵係分左2種湯底- 豬骨同雞,然後再分辣同唔辣,依家仲有期間限定嘅蔥油撈麵。我地去既時候係lunch time,可以加$12有碟餃子/唐揚炸雞,同埋可以加$8有野飲。我同朋友分別叫左一個雞湯拉麵同一個撈麵,要左一份餃子,一份炸雞,一罐可樂。雞叉燒辛辣雞湯拉麵(小辛) - 初次嘗試因為唔知作究竟有幾辣,保險起見揀左小辣。湯底好濃厚,好香雞雞味拉麵硬度揀左適中,細細條的拉麵卻好香麵粉味,而且真係煮得岩岩好,唔會太稔又唔會太硬。值得一提既係佢既2塊厚燒叉,堅係厚,而且係瘦叉燒,唔係肥叉燒呢小辣其實麵唔係好辣,食得辣既朋友不妨挑戰更高級數。辛辣豚角蔥油撈麵 - 哩個辣椒醬係分開上的,想要幾辣自己調製。麵同豚角既份量麵超多!麵好有彈性,豚角亦都整得好香口,食到中間夾一粒青瓜食下好fresh呢要留意既係個辣椒醬都幾辣架,加既時候最好慢慢加,朋友被辣到搶左我罐可樂黎飲😑羽根燒餃子 - 餃子燒果面燒得好脆,入面既餡好juicy,個餡唔係一味係肉,菜既份量都好多,喜歡喜歡唐揚炸雞 - 雞
行經尖沙咀,想食個拉麵仔😋

小辣其實麵唔係好辣,食得辣既朋友不妨挑戰更高級數。
唐揚炸雞 - 雞表面炸得超超超脆,但入面既雞肉又仲保持到好嫰滑,再加上小小檸檬汁,配合得好好,不比知名炸雞店gooxne差呢!值得一試
2017-03-02
$100 (Lunch)
  • 唐揚炸雞