2017-06-04 226 views
端午節假期出左尖沙咀想搵個地方坐得舒服同朋友食個飯黎到Openrice勁多好評的人氣日本餐廳6點都冇乜人 大把位 環境都幾靜幾舒服 以為係自助式但原來都係有人serve既當然必叫最人氣抺茶蛋卷啦!一食就知冇介紹錯,好香濃抺茶味無論蛋糕定cream都咁濃,蛋糕好moist好鬆軟,cream一啲都唔漏好smooth,雖然價錢偏貴但真係好好食,絕對滿足我呢個抺茶控!呢度除左甜點,亦有主食既,海藻意粉係凍食,其實完全唔似意粉,係好日式個種麵不過係幾煙韌,醬油汁同普通冷麵汁一模一樣,個麵口感係幾好但冇餸有啲寡,整體一般。又係抺茶!呢個都冇令我失望,好新鮮好鬆脆而且個窩夫本身都係抺茶味,好正,雪糕一般但配窩夫真係一流,煉奶就有啲多餘可以唔要,份量啱啱好夠哂2個食。呢度的甜品非常好,主食就一般可以選擇食完晚飯先黎食甜品,想搵個地方坐得耐傾下計都係唔錯的選擇。
端午節假期出左尖沙咀想搵個地方坐得舒服同朋友食個飯
黎到Openrice勁多好評的人氣日本餐廳