2015-07-16 3414 views
第一次係8號風球食,排左約40分鐘就有得食。但當日只賣剩原味,所以只試得一款。原味味道稍甜,cream打得好滑,表面有層薄薄既焦糖,賣相靚。如自己一個食真係幾漏。今次係第2次食,因為要陪堂妹試下名媛蛋糕。我地約3:40pm去排隊,5點先有位。我地叫左抹茶同檸檬味。抹茶味既cream全部都加入抹茶粉,但始終都唔夠中村藤吉既抹茶咁濃,而且個cream都係略甜。檸檬味唔太出,同原味差唔多,如果檸檬味再多D會好D。同其他味道一樣,個cream都係略甜。另外,因為排得太耐,為左唔好蝕,我地想叫多幾件蛋糕外賣。但店員話外賣quota已經冇晒,唔做外賣,只做堂食。但當我問佢攞個盒同紙袋自己將堂食蛋榚包走就得,佢地幫你pack就唔得,真奇怪。好在佢地冇因為我攞左個盒同紙袋而收我錢。
原味
數過真係有20層
今日有多款味道,但我想試既香蕉味得番一件
抹茶味
檸檬味
Other Info. : 總括黎講,如果唔係凡得閒得制+有多餘既錢+有超強慾望既話,唔試唔可惜。 收得咁既價錢就應該畀D更舒服既環境客人,有時有枱店員都唔會安排入坐,真係有D燥。
2015-07-15
Waiting Time
80 Minutes (Dine In)
$75 (Tea)
  • 抹茶千層蛋糕