2020-11-30 4006 views
今日去咗銅鑼灣Dodam食韓國嘢。我哋發現呢度午市套餐超級抵食,我哋又有好多嘢想食,所以又忍唔住兩個人叫咗四個餐啦! 薄餅 Dodam Pizza ($65)午市都有幾種薄餅揀,我地當然叫佢地個招牌薄餅嚟試下!嘩,個薄餅好大份好靚呀!估唔到六十五蚊都咁足料,足足有八大件!有啲沙律係個薄餅上面,食落會冇咁肥膩。食落主要係芝士味加沙律醬味,都幾夾㗎!白雪芝士雞 Snow cheese chicken ($72)我地都想叫一款雞試下,因為見呢隻雞叫白雪咁好聽就試下。上到嚟都幾大份下,總共七件,係咪代表七個小矮人?上面有好多芝士粉好甜,不過唔洗怕太重口味因為都仲有沙律可以緩衝下。海鮮雜菜炒烏冬 Seafood stir fried udong noodle ($68) 韓國嘢食都比較甜,呢個都唔例外。不過甜甜地鹹鹹地又幾好食。雖然佢都幾平,但其實都幾多餸,有好多魷魚呀!韓式炸醬年糕 Jjajang Topokki ($72)我我中意食年糕,煙煙韌韌咁好好咬。炸醬味道不錯,唔會太鹹。竟然仲有好好味嘅芝士竹輪!推介!上面四個餐除咗焗雞之外都有送原味炸雞。每份都有五六舊,好抵食!啲雞都夠脆同滑,我覺

薄餅 Dodam Pizza ($65)

韓式炸醬年糕 Jjajang Topokki ($72)

上面四個餐除咗焗雞之外都有送原味炸雞。每份都有五六舊,好抵食!啲雞都夠脆同滑,我覺得原味嘅永遠都係最好食嘅!

午市套餐比較平,除咗每個餐會包一個嘢飲之外,仲有任食韓式小食:有泡菜同韓式粉絲,都幾滋味開胃。我地兩個叫咗四個餐所以有四個飲品。可以揀柚子蜜或者雪櫃入面嘅嘢飲,第一次飲蘋果茉莉茶,發覺茉莉味好香。
  • 招牌薄餅