2025-05-14 1642 views
呀仔附近上學,我都會揀附近餐廳食,依間係我食肉No.1餐廳。12pm營業,我11:40am就要排隊,因為餐廳坐位不多,不過職員都好好盡力安排座位。每月餐牌不同,所以點解我會keep住去食😂要先登記做會員先,同安排入座後先可以落單叫套餐,加$10即磨咖啡,好鬼抵今個月食第三次【澳洲鮮嫩豬扒配米糖芥末汁,即磨咖啡】 豬扒不是每間能處理好吃,好多餐廳都會過嚡熠熠。而店家用澳洲豬扒,廚師能厚切鎖住肉汁,煎至金黃微焦,肉質細膩無腥味。黃色的特調米糖芥末汁是一大亮點,甜甜潤米糖能夠平衡芥末的辛香,微辣帶甜,層次豐富,好食。搭配薯條與烤時蔬,又清爽解肉膩。 配上一杯即磨咖啡,醇厚帶堅果香氣,與豬扒的油脂香氣巧妙呼應,餘韻悠長。

今個月食第三次【澳洲鮮嫩豬扒配米糖芥末汁,即磨咖啡】