以黃色做主調o既樓上西餐/cafe,一面有住大片玻璃窗可以居高臨下欣賞到彌敦道o既夜景,氣氛唔錯。有得散叫,亦有晚餐同二人set,我地點o左一個精選二人套餐($448 未加一),因為朋友計過,會比叫兩個餐再補回頭盤甜品平大約$50。是日餐湯係雜菜雞湯,因為係西式o既煮法,唔會話好似中式老火湯咁濃雞味,味道接近羅宋湯,但係無蕃茄。除o左湯之外,仲有一片蒜蓉法包。頭盤可以六選一,有沙律、特色薯條同雞翼等等,我地揀o左英式炸魷魚圈,酥炸o既外層,點埋沙律醬靈舍好食~主菜可以揀安格斯牛扒、黑毛豬或者羊扒,因為羊比較少食,所以嗌o左紐西蘭羊西冷.露絲瑪利燒汁。好香羊酥味,講緊唔只係未食o個陣聞上去,而係食完之後齒頰之間o既留香。相比起用上露絲瑪利亦都即係迷迭香調製o既燒汁,個人覺得那綠色o既薄荷醬更加惹味,味甜而帶微薄荷芬芳。羊扒附有一份生菜、西蘭花同埋焗薯,生菜淋上o左黑醋汁,味道酸甜,而個焗薯就真係激好食,有少少類似茄子一樣咁腍,同埋好多油,真係好香口,我都朋友都一致俾滿分!跟餐有一個飯或者意粉,點o左龍蝦汁大蝦露筍意大利飯。d 蝦略嫌有少少乾身,同埋個別o既露筍有渣,但仍然算ok,尤其龍蝦

雜菜雞湯
蒜蓉法包
英式炸魷魚圈

紐西蘭羊西冷•露絲瑪利燒汁

跟餐有一個飯或者意粉,點o左龍蝦汁大蝦露筍意大利飯。d 蝦略嫌有少少乾身,同埋個別o既露筍有渣,但仍然算ok,尤其龍蝦或者蟹類不知為何好多餐廳都好容易整得好鹹,然而呢個risotto 則夠味得o黎唔會。
龍蝦汁大蝦露筍意大利飯

甜品係西班牙玉桂條伴雪米糍,雖然上到檯係忌廉墊底o既雲呢拿雪糕。朋友之前真係o係西班牙食過呢隻churros,感到好懷念。玉桂棒口感似沙翁但結實一d,一樣都係蘸滿糖粒。佢本身微溫,同雪糕形成對比,亦都可以一齊食。
西班牙玉桂條伴雪米糍

最後兩杯餐飲,我地都不約而同,想飲english tea,一杯叫o左lemon & ginger,另一杯則係earl grey。
lemon & ginger
earl grey